move design 
   
 
 
Theater
Theater is onze passie, al bijna 30 jaar! Techniek zit ons in het bloed en doen er dan ook alles aan om met onze opdrachtgevers een zo mooi mogelijke uitvoering te geven aan de toneeltechnische installaties. Move Design is gespecialiseerd in het bedenken en ontwerpen van licht, lichtinstallaties, lichtontwerpen en hijs- en hefinstallaties.
Vroeger gebeurde alles op handkracht en werden er systemen bedacht om decor, licht en dergelijke uit het oog van het publiek te ontrekken om zo de magie van het theater naar boven te brengen. De handtrekkenwand werd uitgevonden en er was sprake van grote katrollen en lieren die met de hand werden bediend, zwaar fysiek werk!
oud
Tegenwoordig is de regelgeving, in ieder geval in Nederland dusdanig aangepast dat men in theaters de beschikking heeft over gemechaniseerde trekkeninstallaties. Geen zware gewichten meer en de mogelijkheid om de hogere eisen van gezelschappen op toneel waar te maken.
Het ontwerp van een toneeltechnische installatie is niet zomaar het intekenen van een paar buizen in de ruimte. Het staat met een goede indeling van het toneel en met een zeer goed overleg van de gebruiker. Deze moet ermee gaan werken, zich er prettig en veilig bij voelen.
nieuw1 nieuw2
Move Design is een gespecialiseerd theateradvies bureau die u als opdrachtgever (gemeente of theater) en als gebruiker kunt inschakelen om als adviseur en/of intermediair bij de (ver)bouwperiode te functioneren.
Wij zorgen er voor dat ieder belang aan bod komt en er een resultaat wordt behaald waar iedere betrokkene baat bij heeft.

Waar kunt u ons voor inschakelen:
Lichtinstallaties
Geluidsinstallaties
AV-installaties
Omroepinstallaties
Toneelstoffering
Hijs- en hefinstallaties van trekkeninstallatie tot aan personenhoogwerker
Zaalinrichting zoals stoelen, akoestiek en publieksverlichting
Vloerbedekking en wandbekleding
Kleurstellingen en ontwerpen
Technische tekeningen
Bestekken en aanbestedingen
Contacten onderhouden met (toekomstige) leveranciers
Opzetten van technische lijsten
Opstellen van een Risico Inventarisatie en Evaluatie
Intermediair tussen architect en gemeente (opdrachtgever)
Directievoering en management
Kortom Move Entertainment is in staat het theater bij te staan als het gaat om ver- en/of nieuwbouw. Theateradvisering is een complexe zaak en verdiend veel aandacht; Move Entertainment overlegt dan ook altijd met het technisch team van het theater welke kant zij op willen en wat de wensen zijn voordat er een tekening of advies wordt gemaakt richting de opdrachtgever. Of het nu een kleine verbouwing is of het nieuw bouwen van een theater/evenementen locatie, Move Entertainment kan uw project van A tot Z begeleiden en zelfs de bouwkundige werkzaamheden coördineren.

Projecten:
2011Flora Theater te Boskoop2007
2011Theater de Willem te Papendrecht
2010Het Hooghuis te Oss
2009Theater de Dialoog te Ermelo
2007Stadsschouwburg Middelburg
2003-2005Theater Castellum te Alphen aan den Rijn
   
  move entertainment move forwards naar het begin  
  entertainment en theater trainingen en educatie naar het begin